Благоевградската реанимация с дарение от Виктор Евтимов-Вицо Златара

Солидно дарение на МБАЛ – Благоевград направи известният благоевградчанин Виктор Евтимов-Вицо Златара. Той е настоял парите, преведени по сметката на болницата, да се насочат конкретно към отделението по реанимация за закупуване на защитни облекла, дезинфектанти и консумативи, необходими за лечението на заразени с коронавирус пациенти. Бизнесменът бил впечатлен, че за обгрижване на тримата починали миналата седмица пациенти на екипа от реанимация само за броени дни са били нужни над 50 защитни костюма за еднократна употреба.

От болницата отбелязаха, че дарената сума от бизнесмена е солидна, но предпочетоха да не я коментират заради изричната воля на дарителя. Надеждата на медиците е повече хора и организации да се включат в апела им за финансова помощ, тъй като с наличния бюджет е невъзможно здравното заведение да се справи в извънредната ситуация, още повече че поема всички тежки случаи в областта.

В помощ благоевградската болница преди дни стартира инициативата „За да ни има“, чиято цел е бързо набиране на средства, нужни за закупуване на 10 респираторни апарата. Сумата, нужна за това, е 140 000 евро.

Народният представител от ДПС Делян Пеевски дари 5000 лв. на пернишката болница. Средствата са предвидени за борба срещу коварния вирус Ковид-19. Областният лидер на ДПС в Перник Боряна Методиева и директорът на МБАЛ „Рахила Ангелава“ д-р Анатоли Митов в понеделник са оформили договора за дарение и още днес сумата вече е преведена в сметката на здравното заведение. В договора се уточнява, че дарените средства са за закупуване на предпазни средства срещу Ковид-19.

Дарението идва три дни след като пернишката болница обяви дарителска сметка за намиране на помощи. Към момента народният представител от ДПС e най-големият дарител в България в отпора срещу заразата с коронавирус с над 2 милиона лева дарения. По последни данни, изнесени от Националния оперативен щаб, заболелите от коронавируса в Перник са 5-има души. Броят на карантинираните е многократно повече.

ЕКИП „СТРУМА”

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Патриот

    Доблестен и отговорен човек е Виктор Евтимов Вицо.
    Човек се помни с доброто, което прави!
    И така е – реанимациите са най-важния сектор в болниците!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *