Благоевградската снаха Св. Йорданова остава в София след края на мандата си като зам. министър на здравеопазването

Благоевградската снаха Светлана Йорданова, която допреди няколко дни беше заместник-министър на здравеопазването, няма да се връща в Благоевград. Йорданова остава в София, съобщи приятелката й и нейна сънародничка Олга Ворошилова, с която заедно основаха в Благоевград Женското благотворително дружество „Македония”, добило популярност с организацията на ежегодния конкурс „Жена на годината”. Ворошилова обаче отказа да съобщи плановете на Йорданова за бъдещето й, само уточни, че тя живее в София още от времето, когато започна политическата й кариера.

Стартът бе през 2014 г., когато депутатът от Петрич Борис Ячев я направи свой нещатен сътрудник в парламента, който да му осигурява връзките с граждански сдружения и НПО-та. На следващата година Йорданова бе назначена за секретар на Националния съвет по наркотични вещества към МС и главен експерт в отдел „Наркотични вещества“ в дирекция „Лекарствена политика“, като се явява на конкурс за експерт три месеца по-късно. В длъжностната характеристика се изискваше постът да бъде зает от служител на Министерство на здравеопазването и по случайност се оказа, че само 2 седмици по-рано Светлана е сключила договор за почасова работа във ведомството, ръководено тогава от д-р Петър Москов. През 2017 г. лидерът на НФСБ Валери Симеонов я предложи за поста зам. министър на здравеопазването от квотата на патриотите и тя го пое с дипломите си по химия от Одеса и икономика от ЮЗУ.

Заради многото й постове в законодателната, изпълнителната власт и НПО-та, комбинирани и с участието й в 2 частни фирми, преди години няколко граждански организации внесоха сигнали до Инспектората на Министерството на здравеопазването и се наложи Йорданова да се освободи от част от дейностите си, а фирмите да прехвърли на приятелката си О. Ворошилова.

Според последната й имотна декларация пред Сметната палата Светлана Йорданова от заплати е спестила над 60 000 лв.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *