HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Благоевградската снаха с руски корен Св. Йорданова предложена от В. Симеонов за зам. министър на здравеопазването

Благоевградската снаха с руски корен Светлана Йорданова най-вероятно в понеделник ще бъде назначена за заместник-министър на здравеопазването в екипа на министър Николай Петров. Тя е била предложена за високия пост лично от вицепремиера Валери Симеонов, от чиято партия НФСБ Йорданова бе кандидат-депутат от Пловдив за 43-ото НС. Тогава не успя да стане народен избраник, но пак получи карта за парламента като нещатен сътрудник на депутата от Петрич Борис Ячев, с когото се сближиха преди години по линия на ВМРО.

Св. Йорданова е родена в бесарабската част на Молдова. В Одеса тя завършва химия, а през 1992 г. идва в България и се омъжва в Благоевград, където завършва второ висше образование – икономика в ЮЗУ. В областния център на Пиринско Йорданова имаше частна рекламна фирма и бе един от съорганизаторите на ежегодния конкурс „Жена на годината”.

В момента тя е секретар на Националния съвет по наркотични вещества към МС. Още с назначаването й през 2015 г. няколко граждански организации внесоха сигнал до Инспектората на Министерството на здравеопазването срещу нея с обвинение, че тя е в конфликт на интереси, тъй като по същото време беше и сътрудник на зам. председателя на парламентарната група на Патриотичния фронт Борис Ячев, освен това имаше участие в ЕТ „Партньори 2000 – Светлана Йорданова“ и „Пиар Дизайн“ ЕООД, а е и част от борда на неправителствена организация, която се занимава с наркопревенция и е финансирана от същия Съвет по наркотични вещества, в която тя е секретар. Веднага след това Йорданова напусна двете дружества.

В момента Св. Йорданова е майка на син – студент във ІІ курс, и притежателка на българска лична карта, тъй като се отказа от руското си гражданство.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *