Благоевградска Бистрица притесни всички! Защо тече катраненочерна и миризлива,

Благоевградска Бистрица тече катраненочерна, а от коритото й се носи зловонна миризма, този сигнал подадоха вчера следобед читатели на „Струма“ с искане за проверка и изясняване на причините. Притеснението на благоевградчани бе голямо, тъй като скоро не е валяло и няма причина водата да е мътна, а и видимо цветът бе доста по-тъмен от кални наноси.

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите незабавно реагираха на питането на „Струма“ с проверка по течението на реката.

„Няма промишлено замърсяване, чистят езерото в парк Бачиново и оттам изтича мръсната вода с особен мирис“, съобщи резултата Александър Гошев, гл. експерт в РИОСВ, и допълни, че санитарната акция била преустановена след ревизията.

„Два пъти в годината чистим езерото – преди пролетта и през лятото“, обясни шефът на общинската фирма „Биострой“ Васил Бачев. „Сутринта го изпразнихме и изнесохме два камаза наноси от дъното. Остана накрая тинята, която няма как по друг начин да измием“, обясни причината за неприятната миризма и чернилката той. В късния следобед работниците напълниха отново вече почистеното езеро в парка.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *