Благоевградска гимнастичка се прибра от Англия и спечели 3 титли за „Л. Солачки“

Благоевградчанката Йоана Янкова, която се прибра от Англия през лятото, донесе 3 титли на ГК „Л. Солачки“ /Бл/ от състезанията по спортна гимнастика за купа „България“ за мъже и жени в Пловдив. Дъщерята на известните треньори от областния център на Пиринско Антон Балев и Даниела Василева-Балева триумфира в многобоя, на смесена успоредка и на прескок. Освен това е втора на земна гимнастика и греда. Нейната съекипничка Радостина Ранчова влезе във финала на прескок.

Благоевградският клуб продължи с успехите си и сред подрастващите. При кадетките Дарина Начина е първа на земя и греда, втора в многобоя и на см. успоредка, малко не достигна на Марина Шопова за финал на отделните уреди за девойки старша възраст. Сред младежите Бойко Иванов е трети на кон с гривни и висилка. При юношите старша възраст Илиян Сиджимков и Красимир Тотев са с по 5 финала на отделните уреди, а Марин Гълъбов 2 пъти намери място сред най-добрите 8. След турнира националките Й. Янкова и Д. Начина продължават с подготовката си за европейското първенство през декември в Мерсин /Турция/.

За купата в Пловдив участва и „Пирин Благоевград 2011“. Мартин Мишев /мъже/ е 4-и на земя, 5-и на прескок и 6-и на кон с гривни, а Александра Янева /кадетки/ е 7-а на земя, 8-а на греда, 9-а в многобоя и на прескок.

ИВАН ДИМИТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *