Шефът на тубдиспансера в Благоевград д-р П. Георгиев изкара тежка лятна инфекция

Благоевградска област отбеляза нов рекорд – 28 от 169 новорегистрирани случаи на коронавирус в страната, само в София град са повече – 33. От новозаболелите в областта 8 са в Сандански, 6 в Благоевград, 5 в Петрич и по 1 в Бабяк, Белица, Добринище, Дрангово, Кресна, Първомай, Рилци, Струмяни и Хаджидимово.

Само 5-има пациенти с вирусни пневмонии, причинени от коронавирус, се лекуват в общинската болница за белодробни заболявания. Ковид отделението, което бе разкрито в бившия тубдиспансер, бе препълнено преди две седмици, когато хоспитализираните бяха 14 души, повечето от село Долно Осеново. Към момента повечето от тях са излекувани и изписани.

„В болницата обаче има около 30 пациенти, които се лекуват от други белодробни заболявания”, заяви управителят д-р Петър Георгиев. Той самият е изкарал тежка вирусна инфекция по време на отпуската си, която е протекла с много висока температура. Болничният шеф предполага, че е било някакъв летен вирус, тъй като тестът му за Ковид-19 е отрицателен, но след лечението, което си е провел, вече е по-добре.

Трима съмнителни пациенти с пневмонии са били насочени за лечение във вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград, но резултатите им за коронавирус са отрицателни и ще бъдат хоспитализирани в отделението „УНГ“.  „Други двама пациенти, които бяха лекувани от Ковид пневмонии, единият от които беше в по- тежко състояние, са в значително подобрено състояние, контролните им проби са отрицателни и ще бъдат изписани”, съобщи началникът на вътрешно отделение д-р Румен Кондев. 

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Румен Кондев

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *