Благоевградска фирма грабна дезинфекцията на Петрич, комисията изхвърли от състезанието трима

С едно заседание на комисията по провеждане на обществената поръчка за дезинфекция, дезинсекция и дератизация община Петрич изхвърли от състезанието 3 софийски фирми и обяви за победител благоевградската „Пест про груп” ЕООД. Фирмата на Иван Стоянов Попов, регистрирана с 2 лв. уставен капитал, поема прочистването на паркове, гробища, сметища, места за отдих, училища, канализации, шахти и др. за 1 г. срещу 70 000 лв. без ДДС.

Любопитен детайл е, че както победителят, така и другите трима участници в конкурса – „Ем Джи Консулт 2008” ЕООД на Гергана Гергиминова-Николова, „ДДД Експерт контрол” ЕООД на Тодор Кънчев и  ”Д.Д.Д.-1” ООД на Мартин Петров и Румен Стойков, бяха подали напълно идентични оферти – ценовата им калкулация бе за 1 ст. без ДДС за дезинфекция, дератизация и дезакаризация на 1 кв.м площ, отделно всяка от фирмите предлагаше да чисти общината с 1 ръководител и 5 технически лица, по 2 генератора за топъл и студен аерозол, 10 пръскачки и 3 леки автомобила. Комисията обаче намери пропуски в техническите предложения на трите софийски фирми и ги отряза от състезанието.

„Пест про груп” получи 87,5 точки от 100 максимални, които обаче се оказаха напълно достатъчни за спечелването на поръчката.

Фирмата чисти Петрич и миналата година, като започна третирането на тревните площи в края на април, тази година поради изключително топлия март месец може би ще се наложи да изтегли графика си по-рано.

ВАНЯ СИМЕОНОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *