HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Благоевградските адвокати Пенко Ненов и Георги Чорбаджийски са конкуренти за шефското място в колегията

Благоевградските адвокати Пенко Ненов и Георги Чорбаджийски са конкуренти за шефското място в колегията, което се освободи, след като Иван Чолаков подаде оставка, за да участва в избора за председател на Висшия адвокатски съвет. Той получи едва 38 гласа от общо 333, а делегатите избраха за втори председателски мандат Ралица Негенцова с 240 гласа на провелото се национално събрание на 26-и февруари.

Пред Иван Чолаков остана възможността да се пробва в допълнителния вот за попълване на ръководството на ВАС, след като на първи тур получи 97 гласа за член на ръководния орган. Независимо от развоя, той заяви, че няма да се кандидатира отново за председател на Адвокатския съвет в Благоевград, тъй като идеята му не е да участва самоцелно в избори за ръководни органи, а да тества готовността за промяна в гилдията, която намира отражение и в измененията в Закона за адвокатурата.

Изборите на висшите органи на адвокатурата със сигурност ще се обжалват в съда на процесуално основание. Извънредният избор на председател на благоевградската колегия ще се проведе на 11 март. След оставката на Иван Чолаков от два месеца ръководните функции упражнява Пенко Ненов, който е зам. председател на пиринските адвокати.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. КОЛЕГА

    Мслех да не коменирам изказването на Чолаков,но останаах възмутена от опитите му да се прави на светец. Не искал да участва в избори?!.Да бе,да! За всички стана ясно каква е била целта му.Да стане председател на колегията и да използва този пост като трамплин за кандидатура за ВАдС.. . Изкара криво-ляво 1 година като председател и тръгна да гони високите постове. Излъга ни , предаде ни -не оправда доверието на тези,които гласуваха за него. Затова сега -от 2 стола-та на земята ! Както казват умните хора- Да,,ама Не.!!! Голямо разочарование!

    Отговор
  2. Ilyan Ivanov

    Само не разбрах-защо колегата Чолаков излиза с обяснението, че няма да се кандидатира ,защото целта му не била да “участва самоцелно в избори.” За тези,които не са наясно -само казвам -той просто НЯМА ПРАВО да се кандидатира.А защо ? Ами прочетете си закона ,за да ни ви заблуждават с празни приказки.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *