Благоевградските балеринки от „Кроазе“ триумфираха с шест купи в зала „Арена Армеец“ на национален танцов конкурс

Малките балеринки от балетната школа „Кроазе“ на Красимира Митова към Центъра за личностно и творческо развитие на Благоевград се представиха блестящо на тежък национален конкурс и грабнаха две купи на победители и 4 на вицешампиони. Талантливите танцьори за първи път се включват  в Петото издание на „ Sofia open dancing festival“ и вълнението им , че ще са в „Арена Армеец“ на толкова мащабен форум, цяла седмица ги държало под напрежение. Треньорката им се притеснявала не за подготовката им, а за прекомерната емоция, като успяла да я „канализира“ със съвета да се забавляват и да се усмихват.

В категория „Класически танци“ 8-годишната Ивелина Стамболиева покори журито, чийто член бе и прима балерината на Софийската опера Веса Тонова, и грабна златото. Татко й Кирил Стамболиев, експерт „Фауна“ в НП „Рила“, който с още двама родители бе с групата да помага на ръководителката им, имаше двоен повод за гордост. Даровитата му дъщеря в трио с Валери Чанев и Никол Стефанова, дете на новоизбраната общинска съветничка Валентина Шаркова, за втори път застанаха на най-високото място на стълбицата за награждаване.

От 86 хлапета в школата, част от които начинаещи, Кр. Митова включи в конкурса най-опитните, като ги раздели в две възрастови групи според регламента на надпреварата – до 8 г. и до 12 г. И двете групи донесоха в Благоевград купите на вицешампиони в общото представяне в категория „Валс“. Също със сребро се прибраха дуетът Божана Митова и Божана Стоянова и малката група в категория „Характерни танци“ с изпълнението си на полка.

Великолепното представяне на националния конкурс на балерините от „Кроазе“ бе най-хубавият подарък за 50- годишния юбилей на треньорката им Красимира Митова, който тя отбеляза дни преди състезанието.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *