Благоевградските близнаци Цоневи след тежките операции: С всеки изминал ден сме все по-добре, бихме играли за „Левски“ и в аматьорската група

Възстановяването на благоевградските близнаци Радослав и Борислав Цоневи след тежките операции на кръстни връзки на коляното през октомври върви в желания порядък. Това заявиха братята, чиято кариера стартира в школата на орлетата, но още от 13-годишни са в „Левски“ и не крият, че това е отборът на сърцето им, за който биха играли дори в аматьорската група.

„Питам Боби дали е готов да играе във „В“ група и отговорът му беше: „То е ясно. Хванали сме се на хорото и ще го играем“, твърди Радослав. От следващия месец двамата Цоневи започват бегови тренировки, а след още два работа с топка. Лечението на подобни контузии продължава до 8 месеца, но се надяват при тях да трае по-кратко. „Гледаме да не мислим за случилото се. Явно е нещо, което е трябвало да стане“, отсичат близнаците. „Резултатите на „Левски“ не са това, което трябва да бъдат. Причините са ясни – проблеми с финансите, доста нови играчи, млади момчета, много контузени. В момента ЦСКА има по-стойностен отбор, но въпреки това във вечното дерби имахме невероятен шанс да изравним в последните минути. Те просто ни бяха подценили. Сега ни остава да спечелим купата. Следващият съперник е „Черно море“. С варненци играем на нашия стадион, на който няма от кого да се притесняваме. Феновете показаха какво е „Левски“. Те са в основата клубът да го има“, каза още Р. Цонев, който призна, че между него и брат му съществува конкуренция на терена. „Понякога ме хваща яд, че не съм вкарал гол, а той е вкарал. На терена се палим доста, но иначе нямаме проблеми между нас“, разкрива Радослав.

„Когато ни поканиха в „Левски“, веднага се съгласихме. Не сме поставяли условия за пари. Феновете по-добре да не четат публикациите по пресата. Надяваме се с новия спонсор нещата в клуба да се оправят и да станат по-розови. Дано следващата година да е по-добра и да сбъдне желанията на всички“, допълни Б. Цонев.

ТОНИ КИРИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *