Топ теми

Благоевградските „Викинги“ повалиха 18 конкуренти на турнир по минифутбол Neymar Jr`s 5 в Солун, продължават през Атина към финали в Бразилия

„Викингите“ от благоевградския тим по минифутбол си разделиха първото място със столичния „Комплексари“ в първия от веригата международни турнири за аматьори  Neymar Jr`s 5 на името на най-скъпия футболист в света. Проявата се състоя в Солун с участието на 20 отбора, от които само два български. Според правилата на играта 5-членните отбори на терена намаляват с по един играч при всеки вкаран гол.

Турнирът се организира и в България три поредни години, като два пъти „Викингите“ са се окичвали с победата, но тази година проблеми в организацията накарала най-запалените тимове да се включат в турнира в Солун, за да не изтърват шансовете си в битката за големия финал в Бразилия. За да стигнат до него обаче, благоевградските ентусиасти ще трябва да прескочат и втората летва на следващия кръг в Атина, където на 20 май ще се съберат 10-те най-добри в цяла Гърция отбори, сред които са двата български. „Комплексари“-те веднъж вече стигнаха до Бразилия, където завършиха пети, но благоевградчани са амбицирани да подобрят българското представяне тази година, още повече че „Комплексарите“ още помнят триумфа над тях на благоевградчани от миналата година.

В състава на „Викингите“ са осем любители на футбола: Росен Богоев, Любослав Ангелов, Димитър Миленков, Слави Калчунков, Роберто Бахов, Костадин Ангелов, Виктор Велев, всички студенти в различни висши училища, и единственият софиянец Евгени Найденов, футболен агент и аниматор на спортни събития.

Радостта от победата в Солун с приятелите си не можа да изживее единствено АУБ студентът В. Велев, който в деня на състезанието бил в Париж, но пряко следял развитието на играта. Заради решаващите срещи в Атина обаче младежът отсега е отложил всички ангажименти.

Бонусът за победителите в Солун е, че оттам до Атина пътят им ще е спонсориран, също както и пътуването до Бразилия.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *