Благоевградските стрелци превърнаха баскетболната зала в огнева мишена, на рубежа еврошампион, легионер в Германия, гости от Македония…

Благоевградските стрелци превърнаха баскетболната зала в Спортния интернат в огнева мишена за националния турнир по спортна стрелба за купа „Пирин“. Девет наши и три македонски клуба се включиха в двудневната надпревара с близо 100 състезатели в различните възрастови групи. Домакините прибраха 6 медала на пушка под ръководството на Георги Самарджиев и Петя Станкова.

Първите две места при момчетата окупираха Александър Данчов с 295.7 т. и Владислав Цветков с 388.7. С бронза при девойките се окичи възпитаничката на Икономиката Виктория Митева с 217.8 т. Пред нея се наредиха съотборничките в „Левски“ Ивана Николова /245.2/ и Никита Димитрова /238.6/. На второто и третото стъпало на почетната стълбичка се качиха при мъжете Борислав Стаменов и Богомил Реджев, изпреварени само от Тихомир Петров от „АПСпорт“. Най-предно класиране от възпитаничките на „Санел“ от Сандански записа при момичетата Здравка Щуркова, която завърши четвърта, на точка от зоната на отличията.

Треньорката на „Пирин“ П. Станкова застана на рубежа на пистолет и стана втора след Добринка Иванова /АПС/. Звездно присъствие имаше при мъжете в лицето на шампиона на Европа от тази есен Самуил Донков от АПС, който грабна победата, следван от подвизаващия се през последните години в германската бундеслига Александър Тодоров /Рс/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *