Благоевградските хотели и ресторанти прескочиха 8 декември, но правят резервации за Нова година с цени от 190 лв. до 1787 лв. за 3 нощувки

По-малко от месец преди студентския празник 8 декември благоевградските хотели и заведения са се притаили и никой не обявява оферти, показа проучване на „Струма“. Миналата година предложенията на ресторантьорите заваляха още в началото на ноември с надеждата да направят с по-ниски цени дъмпинг на заведенията в Банско, но сега дори най-големите оптимисти не вярват, че до 8 декември държавата ще отпуши работното време на заведенията, което сега е ограничено до 23.30 часа, и че ще позволи използване на пълния им капацитет.

Единственият хотел, който явно има някакви надежди в тази посока, е „Орбита“ край Благоевград, който е направил на страницата си предложение за 8 декември от 105 лв. за 1 нощувка със закуска, куверт и възможност за ползване на басейните в комплекса. От рецепцията на хотела обаче съобщиха, че резервациите били много малко, а и голяма част от тях вече били отказани заради неяснотите около коронакризата.

Същото е положението и с резервациите за Коледа. От хотела признаха, че надеждата им всъщност е за Нова година, тъй като до момента са резервирани около 50% от леглата, макар да не е ясно дали с наближаване края на 2020 г. няма да започне и отказ от резервациите. СПА офертата за Нова година на „Орбита“ за 3 нощувки със закуски /от 30 декември до 2 януари/, 2 басейна и доплащане за новогодишния куверт е 358 лв. най-евтината стая плюс задължителен новогодишен куверт от 140 лв. на човек.

С цените за Коледа и Нова година е готов и хотел „Езерец“ на бившия общински съветник Румен Калайджиев. Той е разработил няколко пакета с минимум 2 нощувки, започващи от 438 лв. на човек и стигащи до 1436 лв. стаята за 4 нощувки около Нова година.

На 31 декември разчита и „Монте Кристо“, собственост на настоящия общински съветник Христо Ковачки. Неговите цени на човек с пакет от 2 нощувки са от 400 лв. до 510 лв. в зависимост от стаята, а за 3 нощувки варират от 450 лв. до 560 лв. Към празничната новогодишна програма и галавечеря на 31.12.2020 в цената е включен още новогодишен брънч /нещо средно между закуска и обяд/ на 01.01.2021.

В надпреварата за клиенти на Нова година се включиха и някои от малките хотели. Двузвездният „Феникс“ в Благоевград например търси по 190 лв. за 3 нощувки със закуска и празнична вечеря, в която алкохолът е само 100 мл на човек, но има и вино по избор.

Традиционно най-високи цени е обявила Димитрина Калъмбова, която преди 2 г. отвори до Рилския манастир „Рилец Резорт & СПА 4“. Дъщерята на приватизатора на „Балкантурист“ Методи Калъмбов е фиксирала за Коледа цени от 320 лв. за 2 нощувки в икономична стая до 1787 лв. за 3 преспивания в президентския апартамент. В цената са включени закуски и вечери на блок маса. За Нова година 4 нощувки в прословутия президентски апартамент са калкулирани на 2030 лв., като явно Калъмбова очаква сериозен наплив от клиенти, защото специално за посрещането на 2021 г. е включила в офертата си 270 лв. за допълнително легло за децата до 12 г., ако родителите им не им наемат отделна стая.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *