Благоевградският адвокат Ал. Мановски изобрети вкусен лек срещу коронавируса по бабиния тефтер и с продукти от домашната градина

Останал без дела заради затворения съд и под доброволна домашна карантина, благоевградският адвокат Александър Мановски запаса готварската престилка и успя да сътвори вкусен илач срещу коронавируса по рецепта, извадена от тефтерите на баба му. В българската кухня лекарството е известно като боб на фурна, а ползата му срещу заразата е, че бобът съдържа цинк, разясни адвокатът.

За всички свои приятели, останали принудително по домовете си, чрез в. „Струма” Мановски щедро предостави рецептата, като я придружи с апетитни снимки:

Задушават се моркови, кромид и праз. Добавят се печени чушки и малко лютеница, която се разрежда с доматен сок – по около 250 г/мл и от двете. Задължително се добавят подправки за зрял боб. Ако обичате люти чушки, може да сложите и 2-3 още при задушаване на зеленчуците. Всичкото това се разбърква със сварения боб и се пече.

Според описанието на адвоката бобът му се получил убиец, защото почти всичките продукти са домашни, отрасли в двора на къщата му в Зелен дол.

На онези, които със завист коментираха колко добре и апетитно изглежда фасулът му, Мановски щедро обеща да ги събере на печен боб у дома веднага щом карантината бъде вдигната.


Бобът – убиец на коронавирус

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *