Благоевградският адвокат Ал. Мановски: „Трамплинът” на новата отсечка над Логодаж разби ходовата част на колата ми, откарах я на ремонт

Благоевградският адвокат Александър Мановски е откарал колата си на ремонт, след като преминал през „трамплина“ на моста над река Логодажка в участъка на новата отсечка на АМ „Струма“, който във вторник бе затворен заради ремонт. Ето какво разказа той:

„Десетина дни преди затварянето на участъка ми се наложи да откарам колата на преглед и за ремонта платих 600 лв. След това, като минавах през моста на новия участък на АМ „Струма” над река Логодажка, последва рязък и изненадващ удар. Карал съм с под 100 км в час, но след това автомобилът започна да прави несвойствени движения, да върви надясно. Отидох на майстор, който регулира предния мост на колата, за което платих 25 лв. Каза, че е разбита ходовата част.

Ако приемем, че за 3 дни през така наречения „трамплин“ са преминали 10 000 автомобила и ако всеки плати за тази услуга, излиза, че се бърка в джоба на тези шофьори с 250 000 лв.

На моста на АМ „Струма“ има пропадане, което е от 5 до 10 см. Не може сега да се оправдават, че се прави натягане на болтове и гайки, един вид някаква профилактика, която щяла да се прилага през няколко месеца. За първи път чувам за такова технологично изискване, а много пътувам и не знам да е правено на други магистрали. Според мен става въпрос за некачествено изпълнение.

Ами двете кръгови кръстовища на пътен възел „Зелен дол“ се ремонтират 7-8 пъти. Последният ремонт е отпреди две седмици, когато бе зейнала огромна яма. Ако действително са знаели за проблема в участъка на моста над Логодажка река, защо не са реагирали по-рано, а го затвориха чак сега? От медиите научвам, че участъкът, който бе открит преди два месеца, всъщност още не е пуснат и строителството продължава.

Кой ще носи отговорност, ако не дай си Боже стане катастрофа със смъртен случай? Ами тогава застрахователят ще откаже да изплати обезщетение, тъй като пътят е незаконен, и той ще бъде прав. Това, че отсечката е пусната на 23 май в присъствието на премиера, дали ще бъде гаранция пред застрахователя?”. 

Както „Струма” писа, платното от Кулата за София бе затворено във вторник заради ремонт на фугата на моста в новия участък на АМ „Струма“. Другата седмица се очаква да бъде затворено по същата причина и платното в посока Кулата в същия участък.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *