Благоевградският адвокат Васил Васев се впусна в екстремна алпийска експедиция, ще покорява Монблан

Благоевградският адвокат Васил Васев се впуска в екстремна алпийска експедиция. Той замина за френския град Шамони, тъй като първият връх, който планира да изкачи, е Монблан. По програма и при хубаво време това ще стане в събота, като в катеренето ще участва още един алпинист. Непосредствено след това адвокат Васев лети за Кавказ към следващата  цел – връх Елбрус.

„Ще пътуваме през Москва и след като се аклиматизираме 7-9 дена, тръгвам към върха с група от 8 човека, в която има и едно момче от Сандански“, обясни адвокатът. Ако всичко мине безпроблемно, на 2 август групата трябва да е в София. След малка почивка  той отново се отправя към Алпите – към връх Матерхорн или някой  друг, съобразно физическата му кондиция.

За алпийската експедиция адвокат Васев се готви повече от година заедно с най-добрите алпинисти в софийската школа „Вертикален свят”, като няма уикенд, в който да не е бил в планината. Преди месец падна и спука ребра на Витоша, но бързо се възстанови и вече не изпитва болки. Въпреки травмата сега ще тества уменията си на макс в Алпите.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *