Благоевградският адвокат Васил Васев изкачи връх Вихрен, остана слисан от липсата на сняг

Благоевградският адвокат Васил Васев изкачи връх Вихрен през Джамджиевия ръб. Юристът, който е в зимна предалпийска подготовка, остана слисан от липсата на сняг  в Пирин.

„Гола скала, сняг няма. Ръбът е пресъхнал, не знам как се справят банскалии… ще страдаме за вода през лятото“, пророкува Васев. Той тренира усилено всеки уикенд в планината, пълни дробовете си с въздух и събира височина за алпийския първенец Матерхорн, към който ще се отправи през лятото. Заедно с неговия приятел Добри Беровски, който е треньор по таекуон-до, правят ски туринг тренировки до хижа „Македония” и обратното. Двамата ще правят алпийски клуб в Благоевград, като групата от техни последователи набира скорост и към нея се включват планинари, катерачи и спасители от града.

Адвокат Васев предава любовта си към спорта и планината на децата си. По-малката му дъщеря Юлия тренира таекуон-до при приятеля му Добри Беровски, а през почивните дни се учи да кара ски на пистата на Картала в очакване скоро да бъде пусната детската писта.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *