Благоевградският алпинист Темето с писмо до Дядо Коледа: Да му помогне да покори вр. Комунизъм

Известният алпинист Георги Илков-Темето, който наскоро получи почетния знак на община Благоевград за принос в алпинизма, планинското спасяване и популяризирането на града чрез екстремното си хоби, уведоми Дядо Коледа за единственото си желание за следващата година – да успее да намери от приятели и спонсори скромната сума от 1500 евро, за да може да покори връх Евгения Корженевска /7105 м / и връх Комунизъм /7495 м/.

„Катеренето е моя голямата страст и мисля, че съм готов да я пренеса на следващото ниво. Тренирах усилено ден след ден в продължение на няколко години, за да стигна до мястото, на което съм днес. Мога да кажа, че мечтата ми никога не е била толкова близка, и имам нужда от цялата подкрепа, която мога да получа, за да си позволя цената от 1500 евро. Оценявам всякакви дарения и непременно ще публикувам актуализации за напредъка си. След траверса на Брайтхорн в Алпите, връх Елбрус /5642 м/ и връх Ленин /7134 м/ в Памир дойде време за Евгения Корженевска и връх Комунизъм“, обясни Темето.

Припомняме, че тази година той изкачи бившия връх Ленин в Памир в памет на баща си – журналиста Иван Илков, след като преди 2 г. прекъсна изкачването, за да може да помогне на изпаднал в беда колега. Годината беше повече успешна за него, защото участва и в няколко операции на планинските спасители, завършили със спасяването на пишман туристи от скатовете на Рила. Хората, които го познават, са убедени, че последователността и упоритостта му ще доведат до още по-успешна 2022 г. и много скоро чрез любопитните постове, които пуска във Фейсбук по време на пътешествията си, той ще ги направи съпричастни и на гледката, която се разкрива от вр. Комунизъм.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *