Благоевградският бизнесмен Борислав Колов разширява фабриката си, трябват му още 29 работника

Благоевградският бизнесмен Борислав Колов, собственик на база за производство на опаковки от велпапе, разширява фабриката си. Местният парламент даде зелена светлина на инвестиционното му намерение, като разреши да се измени Общият устройствен план на община Благоевград, тъй като местността Рибарниците на изхода на града при кв. „Струмско“, където се намира производствената база на фирмата му, по кадастрална карта не попада в устройствената зона, предвидена за строителство.

Съществуващата фабрика за производство на кашони е изградена върху площ от 1500 кв.м. За да разшири бизнеса си, собственикът планира да купи нова поточна линия, за която обаче няма място и ще се наложи изграждане на допълнително хале, дълго поне 100 метра и широко минимум 15 м.

Новото съоръжение ще се обслужва от 18 оператори, 3 мотокаристи и 8 общи работници, като начало плановете са линията да работи на една смяна, но машината е с възможности за работа на 3-сменен режим. В дългосрочна перспектива това дава възможности за разширяване на бизнеса и увеличаване на персонала до 100 човека.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *