Благоевградският бизнесмен Ив. Чапов и общинската съветничка в Петрич Д. Бацанова инвестират в два съседни терена в Левуново

Община Сандански получи разрешение още в началото на годината от Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ за строителството на Спортния комплекс в село Левуново. Това се случи, след като общинските съветници прецениха, че настоящото футболно игрище в селото от 8 дка не може да се ползва за спортуване, а предвид засиления инвеститорски интерес в селото е добре да има и спортна база. За нея общината предвижда да е на площ от 26 655 кв.м в местността Киселица, върху терена ще има 2 футболни терена (с изкуствена и естествена настилка), трибуна със закрити помещения, паркинг върху 1 дка, хотелска част с 16 стаи и спортно-възстановителен център с разгъната застроена площ от 2310 кв.м, включващ съблекалня, фитнес, кафене, столова и кухня.

Поради необходимата инвестиция от над 2 млн. лв., които са непосилни за общината, през пролетта тя даде бъдещия център за 35 години на концесионера – благоевградската „Хидроенергийна компания” АД – фирма за фотоволтаици, която миналата година купи хотелски комплекс „Катарино СПА хотел“ и през 2018 г. започва да строи огромен спортен комплекс, получен също на концесия от община Разлог,

Собственикът на компанията Иван Чапов обеща комплексът в Левуново да е готов за 18 месеца. Той плати еднократна концесионна такса от 4000 лева, а след двугодишен гратисен период ще започне да брои на общината по 1208 лева на година, докато изтече 35-годишният срок на стопанисване.

Първата копка на бъдещия комплекс трябва да е за изграждане на отклонение от 390 метра, което да свърже терена с водопровода на селото, защото в местността няма вода.

Вероятно по същото време, когато община Сандански окомплектова документацията си за бъдещия спортен комплекс и връчи папката на Чапов, с пълния набор разрешителни ще разполага и дъщерята на бизнес дамата, собственичка на кабелна телевизия „Бац“ в Петрич и общинска съветничка, Добринка Бацанова – Надежда, която само преди две сесии поиска от санданските съветници да й позволят строежа на модерен СПА комплекс в Левуново. Той ще е в същата местност Киселец и ще е стратегически близо до спортния комплекс на Ив. Чапов. Имотът за СПА комплекса е собственост на Надежда Бацанова и в момента за него тече процедура по изготвяне на ПУП.   За разлика от Чапов, петричката бизнес дама най-вероятно ще търси разрешително за ползване на минералната вода в селото.

Преди 3 г. от минералното богатство на Левуново искаше да черпи и социологът Кънчо Стойчев, но в последния момент се отказа, защото неговите имоти са в съседното с. Зорница и поради отдалечеността топлата минерална вода щеше да стига до тях изстинала.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *