Благоевградският бизнесмен Крум Терзийски и перничанин наеха бившия гарнизонен стол в центъра на Благоевград, ще правят пицария

Благоевградският бизнесмен Крум Терзийски в партньорство със собственика на веригата „Pizza place”, перничанина Юлиян Здравков, ще стопанисват бившия гарнизонен стол в топцентъра на Благоевград. Помещението стои празно от около 2 години, след като последният наемател се изнесе заради липса на оборот. Миналата година имотът, който е собственост на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно почивно дело“, е спечелен на търг от благоевградската фирма „Антемос“ ЕООД с едноличен собственик братът на ресторантьора Кирил Терзийски-Рико – Крум Терзийски. Срокът на договора му е за 5 г. с месечен наем 1931 лв. без ДДС. Запознати коментираха, че новият наемател доста време не могъл да влезе във владение заради неплатени сметки за ток за близо половин година от предишния наемател.

„Правим в Благоевград шестото си заведение от веригата „Pizza place”, имаме в София, Перник, а в момента паралелно подготвяме за пускане и в Пловдив“, обясни Юлиян Здравков, който лично следеше вчера работата на майсторите.

„Благоевград се заобикаля от големите вериги, защото не виждат достатъчен потенциал за развитие тук, а и последните статистически данни, че градът е на последно място по работна заплата, не са обнадеждаващи, но ние смятаме, че ще имаме сериозен успех”, обнадежден е новият наемател.

Той призна, че на много места вижда табели „Търсим персонал“, но не смята, че ще има проблеми в тази посока. „Между 15 и 20 работни места ще разкрием и вече има заявен интерес, затова ще проведем конкурси“, допълни Здравков.

Любопитно е, че само на няколко метра от бъдещата пицария, срещу заведението „Суинг“, в значително по-малко помещение в момента също тече ремонт. Там ще се премести дюнерджийницата, която е през две пресечки, под аптека „Марешки“.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *