Благоевградският бизнесмен М. Калъмбов заложи цеха за бутилиране на вода в Рила като гаранция, че ще плати дълга от 114 хил. лв. към общината

Благоевградският бизнесмен Методи Калъмбов подписа с община Рила споразумение за разсрочено плащане на 114 000 лв. задължения към общинската хазна, които натрупал за 4 г. Той е бил принуден да се споразумее с общината в Рила, след като обявили за продан рибарника, механата и 7 дка имот до тях за 205 000 лв. За да спаси имота си, М. Калъмбов е дал като „залог“ на общината цеха си за бутилиране на вода в гр. Рила.

Споразумението е гласувано на заседание на ОбС в малката община и е подписано от кмета Георги Кабзималски и Методи Калъмбов. Той не е плащал такса смет и други данъци към общината от 2014 до 2017 г. включително и е натрупал задължения в размер на 114 000 лв. за двата хотела, ресторант, цех за бутилиране на вода и мини ВЕЦ.

Кметът на община Рила Г. Кабзималски заяви за „Струма“: „Правих му много отстъпки. Чаках го 4 г. да се издължи, накрая сложих на тезгяха рибарника и механата. М. Калъмбов поиска да се споразумеем и да плаща на вноски задълженията си към общината. За да бъда сигурен, че ще се издължи, поисках от М. Калъмбов при подписването на споразумението за разсрочено плащане да се запише, че ако просрочи плащане, цехът за бутилиране става собственост на общината. Всичко беше уредено на събрание на управителния съвет на фирмата „Мак турс“, придобита от М. Калъмбов чрез приватизация“, заяви Г. Кабзималски.

Дъщерята на М. Калъмбов – Димитрина, която стопанисва хотел над Рилския манастир, пък е засечена през 2018 г. от пътни камери да шофира мерцедеса на фирмата си ЕТ „Фешън топ модълс – Димитрина Калъмбова“ с 21 км над допустимите 50 км в района на село Пастра, община Рила, за което й е съставен електронен фиш за 100 лв. Тя е обжалвала паричното наказание пред Районен съд – Дупница с мотива, че мерцедесът е служебен и може да бъде ползван и от други хора от фирмата, но съдията по делото Ели Скоклева е потвърдила паричното наказание.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. Киро

    Калъмбата още ли е на свобода?Отдавна трябваше да е в затвора … От такива като него държавата е на тоя хал :/

    Отговори
  2. Лили

    НЕма такъв измислен герой. Символ на безстопанствеността и на беззаконието.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *