Благоевградският близнак Б. Цонев отново отвя конкуренцията за халф №1 в родния елит

Благоевградският близнак Борислав Цонев за втори път в досегашните си два мача след завръщането в „Левски“ отвя конкуренцията за най-добър халф в родния елит. Юношата на орлетата оглави подреждането убедително с индекс 11.21, формиран основно от двата гола за класиката 3:0 срещу ЦСКА 1948, както и от цялостните му изяви срещу авиаторите, включително удари по посока на вратата, точни подавания, пресечени пасове на противника… Далеч назад със 7.83 остана подгласникът му Иван Минчев от „Берое“. Холандският кадър на сините Стайнс Спиерингс допълва топ 3 с минимално изоставане от втория с 0.14 стотни. Челната петица оформят играчът на „Локомотив“ /Пд/  Парвизджон Умарбаев и Юнус Санкаре, който се разписа за равенството 2:2 на ЦСКА в дербито срещу „Лудогорец“.

При нападателите кадърът на благоевградската школа Тони Тасев се настани на третото място с попадението си за успеха на „Монтана“ с 3:1 срещу „Ботев“ /Пд/, което му осигури 5.53 индекс, пред Мохамед Насиру от „Левски“ с 5.51 и смърфа Георги Минчев с 5.31. Лидерът Кукула  /„Берое“/ събра 7.55, а съотборникът му Алиун Фал е с 6.51.

Дупничанинът Мартин Кавдански от „Царско село“, който вкара почетно за „Царско село“ при домакинската загуба с 1:2 от „Ботев“ /Вр/, остана в подножието на първите трима в класацията на отличниците в защита през отминалия уикенд с 8.17 от вота. След него се нареди Александър Цветков от „Берое“, а друг играч на заралии – Крум Стоянов, оглави таблицата почти с 11 индекс след трите си асистенции при победата с 4:0 срещу „Черно море“. Следват го Стефан Цонков от „Монтана“ с 9.91 и Динис Алмейда от пловдивското „Локо“ с 9.25.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *