Благоевградският „Интер“ започна годината с хандбалисти от Белгия и Холандия

Хандбалисти от Белгия и Холандия се включиха във втората тренировка на „Интер“ /Бл/ за годината. С бившите си съотборници поиграха капитанът на българските юноши старша възраст Валентин Митев и екснационалът Борислав Павлов, който в момента набляга на образованието си и е студент в Айндховен, но поддържа форма с колегите в университета.

На училището гръб не е обърнал и В. Митев. 18-годишният център на „Юнион Бейноаз“ комбинира умело уроците по френски език и мачовете за третия в класирането на ІІ белгийска дивизия, където редовно бележи голове като титуляр. Треньорката на благоевградчани Софка Арабаджиева разреши в заниманието да се включи и хандбалистката на елитния „Шумен`98“ Маринела Панайотова, която е приятелка на В. Митев и важна част от държавния ни тим за девойки старша възраст.

Така участниците в нестандартната и вълнуваща спортна вечер в комплекс „Пирин“ набъбнаха на 18. Сред тях бяха капитанът на „Интер“ Васил Колев, пивотът Юлиян Ораков, Денис Майсторски, Димитър Христов… Първата цел пред С. Арабаджиева и възпитаниците й е държавният турнир от календара на зона „Витоша“ за юноши до 16 г., който е на 16 и 17 февруари в Благоевград. Дотогава „Интер“ планира да уплътни графика си с контрола или две срещу връстници от Македония, както обикновено прави през зимната пауза.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *