HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Благоевградският кардиолог д-р В. Литов влиза в семейството на виладжиите в с. Железница

Известният благоевградски кардиолог д-р Валери Литов става член на голямото семейство виладжии в с. Железница, община Симитли. С Решение № 538 общинските съветници му разрешиха да строи върху негова собствена нива в местността Сомовник.

Според Наредба № 7 за правила и нормативи на отделните видове територии и устройствени зони и Наредба № 8 за обема и съдържанието на устройствените планове вилата трябва да бъде съобразена със съвсем  малко изисквания – височина до 10 метра, което представлява 3 етажа, плътност на застрояването до 60% и възможност за паркиране в рамките на имота. Всичко друго като архитектурни приумици, екстериорни решения, разчупеност на сграда и т.н. е оставено на въображението на кардиолога.

Във вилата семейството на д-р Литов – съпругата му д-р Йорданка Димитрова и синовете им Емелиян и Димитър, ще бъдат съседи с шефа на Гранична полиция Никола Канелов, лидера на БСП в Благоевград Любен Милев, бившия изпълнителен директор на ПФК „Пирин“ Малин Халачев, шефа на Гражданска защита в областта Огнян Минков, строителния бизнесмен Владимир Карадаков, митничаря Ивайло Йорданов, художника Венцислав Терзийски и много др. Повечето от тях имат къщи в Джалева махала, която е на брега на Струма, и редовно се събират на празника на селото, който се чества на Св. Дух.

Малкото селце с население от 320 души, което е на 4 км от общинския център град Симитли и на 10 км от областния център Благоевград, се очертава вилната ВИП зона на общината и това се отразява пряко на цените в него. В момента в имотните сайтове е публикувана само 1 обява за продажба на двуетажна къща в Железница с площ 194 кв.м, която, въпреки че е доста далеч от лукса, е обявена за продажба на цена от 72 000 евро. За сравнение, доста по-голяма къща в Симитли с площ от 280 кв.м в сайтовете се предлага за 34 000 евро.

В Железница високи нива държат и цените на земята. Нива от 8,5 дка на разклона за селото търси от доста време купувач на цена от 214 100 евро, което прави по 49 лв. на кв.м.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *