Благоевградският Колеж по туризъм открива центрове в Дупница и Сапарева баня за студентите си по бизнес администрация

Центрове за практически и лекционни занятия открива благоевградският Колеж по туризъм в Дупница и в Сапарева баня. Двугодишни преговори между ректора на колежа проф. Васил Жечев и управленските екипи на двете общини вчера бяха финализирани с договор за сътрудничество, подписите си под който сложиха кметовете Методи Чимев и Калин Гелев.

„Пандемията и ограниченията, които бяха наложени в сферите на туризма и образованието, ни спираха да подпишем този документ, който дава възможност на българските и чуждестранните ни студенти по всички специалности да получават знания „от извора“, коментира проф. В. Жечев.

Културно-историческият туризъм е базата, върху която ще се развиват общите проекти на колежа с община Дупница, а със Сапарева баня се залага на планинския, рекреационен, еко и ски туризъм.

Подобни центрове Колежът по туризъм има и в курортите Банско и Сандански, те не са форма на изнесено обучение, а целта им е бъдещите професионални бакалаври да се запознаят със спецификите на различните видове туризъм на места с десетилетна история в развитието им.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Едно към едно

    Вече няма да наемат сервитьорки без докторат по бизнес администрация. Единственият бизнес е този с дипломите. Гъдел за наивници. И кеф за мама. Детето има диплома.Честито. Следващият филиал ще е в Долно Уйно!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *