Благоевградският мл. инспектор Алекси Митов отличен с наградата „Полицай на годината 2021“ за спасен член на СИК

Младши инспектор Алекси Митов – старши полицай в сектор „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Благоевград, бе удостоен с поощрителна награда „Полицай на годината 2021“. Отличието му бе връчено на официална церемония в МВР за проявен висок професионализъм и изключителна инициативност, бързина и адекватна намеса в оказване на животоспасяваща долекарска помощ на гражданин, изпаднал в безпомощно състояние и с реална опасност за живота.

В края на изборния ден на 14 ноември от една от секциите в Благоевград излиза жена, която моли за помощ – неин колега е припаднал. Отзовават се младши инспектор Алекси Митов и гражданин, които в този момент са в коридора пред секцията. Бързата реакция на полицейския служител, който без колебание започва да прави сърдечен масаж, е решаваща за изпадналия в безпомощно състояние.

Националната кампания „Полицай на годината” се провежда за 28-а поредна година, като МВР спазва традицията да отдаде заслуженото на полицейски служители и колективи, проявили висок професионализъм и постигнали значими успехи в противодействието на престъпността, опазването на обществения ред и гарантирането сигурността на българските граждани.

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков благодари на колегите си за избрания път и за енергията, с която вярно служат на родината.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *