Благоевградският ресторантьор Г. Грънчаров-Джорджо вдига 3 къщички с паркинг за 20 кемпера и каравани в Пороминово

Благоевградският ресторантьор Георги Грънчаров-Джорджо и съпругата му Милка ще строят в село Пороминово, община Кочериново, три сглобяеми къщички със застроена площ от 33 кв. м всяка, общ санитарен възел за паркинг за кемпери и каравани с капацитет до 20 броя паркоместа. Имотът е с площ от 6500 кв. м, като електрозахранването ще се осъществява от фотоволтаични панели с мощност до 15 kW, монтирани върху трите къщички. Водоснабдяването на имота за питейно-битови нужди е предвидено да се осъществи чрез изграждане на собствен водоизточник с дълбочина до 10 м и прогнозни количества на водовземане 0,1 л/сек. Къмпингът ще бъде разположен на 220 м от жилищната зона на Пороминово, на североизток от Бараково, с отстояние от 375 м от бившия книжно-мукавен завод.

Регионална инспекция по околната среда и водите – Благоевград реши да не извършва екооценка на инвестиционното намерение на благоевградския ресторантьор Георги Грънчаров-Джорджо. Според екоинспекторите застроителният план е допустим спрямо режима на дейностите в защитената зона “Кочериново”, в която попада опазването на дивите птици.

След като директорките на РИОСВ – Благоевград и Басейнова дирекция “Западнобеломорски район” дават зелена светлина на инвестиционното намерение на семейство Грънчарови, то предстои започването на същинската част на строежа.

Това не е първото инвестиционно намерение на семейство Грънчарови за изграждането на вилно селище в Пороминово. Преди 8 г. Георги и Милка Грънчарови внасят бизнес плана си за изграждането на вилно селище от затворен тип с 8 къщи и паркинг за 10 коли върху обща площ от близо 17 дка в местността Лаго на 2 терена, собственост на фамилията.

Георги Грънчаров е работил като стоматолог в с. Бараково, но отдавна приключи с медицинската дейност и заедно със сина му Мартин въртят бизнес с питейни заведения.

ВАСИЛЕНА ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

 1. Химическите тоалетни

  Къде ще пик.ат и ак.ат гостите на Джорджо – директно в река Рилска, горката риба за щастливите рибари!
  Или в химическите тоалетни на кемперите, много хитро.
  А контейнирчетата с фекалиите къде ще се изпразват.
  Щото иначе пълненето ще го осигурят без проблем.
  Това е същото като в полетата от зоната между Е79 и АМ Струма магистрата – копат кладенци за питейна вода до шахтите ямите за фекални води.
  Трагедия, ама карай да върви бизнеса с къмпингите.

  Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *