Благоевградският съдия Иван Петков ще преподава европейско право на студентите в ЮЗУ

Благоевградският административен съдия Иван Петков ще води упражнения на студенти от Правно-историческия факултет на Югозападния университет. От днес той започва да преподава право на Европейския съюз на две групи четвъртокурсници от редовна форма на обучение. Съдията има опит със студентската аудитория от Колежа по икономика и мениджмънт в Благоевград, където изнасяше лекции по търговско право. Иначе той става третият благоевградски административен съдия, който ще обучава студентите от Правния факултет на ЮЗУ.

Знания  по административен процес направо от извора им дават шефката на съда Мария Тодорова и съдия Стоянка Пишиева-Сахатчиева. Ценен теоретичен и практически опит студентите получават по гражданско и наказателно право от шефката на Окръжен съд – Благоевград Катя Бельова, заместничката й Татяна Андонова, както и от съдиите Атанас Иванов и Емилия Дончева.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Да ви светна!

    За да се преподава в университет по закон трябва задължително да се явиш и да спечелиш КОНКУРС, най-малкото за асистент! В крайни случаи и временно може да се назначи асистент само за 1 година, до провеждане на конкурс! От написаното може да си обясните качеството на обучение на тези студенти, щом цяла сюрия външни хора, без конкурси, им преподават! Такива могат да са ръководители само на практика в съдилищата или адвокатските им кантори, но не и да поставят оценки. За съжаление в ЮЗУ е масова практика часове да се водят от случайни, събрани от кол и въже, външни приоданци. И после не се чудете защо нивото но подготовка е такова!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *