Благоевградският съд освободи под парична гаранция двамата санданчани, задържани след акция в Лиляново

Окръжен съд – Благоевград промени най-тежката мярка “задържане под стража” на двамата санданчани Андрей Христов и Георги Стоянов с парична гаранция. Двамата бяха задържани при полицейска акция на 20 юли, когато при оглед в местността Разсланковица в района на с. Лиляново, община Сандански, бяха открити 85 растения от рода на конопа.

       След извършени действия по разследването –  разпити на свидетели, претърсване и изземване и изискани справки, са били установени авторите на престъпното деяние – А. Христов, на 49 години, и Г. Стоянов, на 27 години.

         В хода на образуваното досъдебно производство в таванско помещение и мазе в къща в с. Поленица е било намерено високорисково наркотично вещество – около 160 грама марихуана. Имотът бил обитаван от обвиняемия Г.Стоянов. Освен това в кухненски шкаф на втори етаж той незаконно държал бойно нарезно оръжие – пистолет, без установена марка и номер, и 10 броя бойни патрони. Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност и за престъпните деяния по чл. 339, ал. 1 и по чл. 354а, ал. 3 от НК.

Определената мярка от Окръжен съд – Благоевград парична гаранция за А. Христов е 1000 лева, а за Г. Стоянов – 3000 лева. Срещу двамата е образувано досъдебно производство за притежание на наркотици.

ВАНЯ МАНЧЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *