Благоевградският театър изпраща 2020 г. с ново представление

След успешните премиери на спектаклите „Тартюф“ и „Панаир на суетата“ екипът на благоевградския театър продължава да обогатява своя репертоар в сезон 101 на Драматичен театър „Никола Вапцаров“.

Новото представление „Колко е важно да бъдеш сериозен“ е следващата съвременна интерпретация на класическо произведение, което публиката ще може да види на сцената. Режисьор на комедията на Оскар Уайлд е Антон Угринов, завършил „Актьорство за драматичен театър“, след това „Режисура“, Антон Угринов сега е  преподавател в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“. Той поставя на сцените на театър „Възраждане“, театрална работилница „Сфумато“, Народен театър „Иван Вазов“, а „Колко е важно да бъдеш сериозен“ е първата му постановка в Благоевград. Сценограф на представлението е Ванина Цандева, един от младите, креативни сценографи, изграждащи съвременната визия на театъра; композиторът на представлението Калин Николов е написал музиката за повече от 100 постановки и филми. Отличен е с театралните награди „Икар” и „Аскеер” за авторската си музика.

В новия спектакъл участват актьорите Нено Койнарски, Аладин Алиибрахим, Кънчо Кънев, Албена Чобанова, Жанет Керанова и Мариана Бонева. В две от главните роли зрителите ще видят най-новите попълнения в трупата на театъра – Недиляна Павлик и Йордан Ангелов, които тази година завършиха НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Стефан Данаилов. В представлението ще участват и студенти от Югозападен университет „Неофит Рилски“, специалност „Актьорско майсторство“.

Зрителите ще могат да гледат новата постановка „Колко е важно да бъдеш сериозен“ на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ за първи път през месец март 2021 година.

Спектакълът се реализира с подкрепата на община Благоевград.

ИВАН ПЕТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *