Благоевградският шеф на зоналната централа В. Чакъров изгледал победата на „Беласица“ в Доброславци и се уплашил от невъзможните условия

От щаба на “Беласица” приеха спокойно новината, че Спортно-техническата комисия към Зоналния съвет на БФС – София реши да отложи пролетния рестарт на Югозападната Трета лига.

“Решението е добро. В Доброславци се видя, че футболът е опасен в такива зимни условия. Причината Божидар Янков да получи тази тежка контузия е трудният терен, а не съприкосновение с противник. На мача имаше доста представители на Зоналния съвет начело с благоевградския му шеф Валентин Чакъров, сигурно са се поизплашили от невъзможните условия, за да стигнат до това решение. Пък и нищо фатално не се е случило. Всички отбори извъртяха по 10-ина контроли, 3-4 дни едва ли ще нарушат ритъма им. Нашият мач с “Банско” от втория пролетен кръг (27 февруари) вероятно ще бъде отложен, защото на 1 март пътуваме за 1/8 финалната среща с “Локомотив” (Пд) на “Лаута”, а няма как да излезем срещу носителя на купата, след като 2 дни преди това сме играли в първенството. Ние не тръгваме за Пловдив, за да отбием номера, а да се представим достойно и да покажем, че лидерското ни място в класирането не е случайно”, коментира консултантът на комитите Георги Петров.

Всъщност планът на бяло-червените от Петрич е бил да изтеглят с един ден напред двубоя с “Пирин” (ГД), като същевременно настояват следващият домакински мач с козлите да се играе в сряда, за да остане време за подготовка и за турнирната изява срещу смърфовете, но решението на централата да отложи пролетния рестарт на кампанията осуети първоначалните им намерения.

Г.Петров

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *