Благоевградски бизнесмен грабна златото на републиканския шампионат по джет ски

Благоевградският бизнесмен, собственик на транспортна фирма, Йордан Николов спечели безапелационно купа „Тера кредит Поморие” в най-високия клас Pro Open на републиканския шампионат по джет ски. Третият, последен кръг от надпреварата се проведе на южния плаж в Поморие.
„Изключително доволен съм от състезанието. Има много нови състезатели, което е радващо за всички нас в този спорт. Надявам се състезанието да се превърне в традиция за Поморие и да идваме всяка година на този плаж”, каза след финала Йордан Николов – златният медалист в Pro Open шампионата.
Николов се състезава професионално шеста година, но е запален от дълго време по мотори и бързи коли. 32-годишният състезател е записал в профибиографията си две европейски състезания по джет ски и много купи от републикански надпревари. Тази година се изправя пред още по-сериозно предизвикателство – световните финали в Тайланд през декември, стана ясно от думите на новия шампион, пише Флагман. „Там са най-добрите от цял свят. Категорията, в която ще се състезавам в Тайланд, е „Лимитед”, обясни той.
Както „Струма” писа, през септември миналата година Йордан Николов стана републикански първенец по джет. Той спечели последния кръг от републиканското състезание по джет ски, което се проведе на язовир „Кърджали”. Благоевградчанинът с мощния си джет и с уменията си отвя всички конкуренти и стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка, а купата за първото място му връчи лично кметът на града домакин Хасан Азис.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *