Благоевградски бизнесмен, просрочил с 5 дни регистрация на автомобил, отърва глоба на КАТ

Управител на известна благоевградска фирма, търгуваща с осветителни тела, отърва глоба на КАТ благодарение на извънредното положение. Владимир Стоянов бил санкциониран с 200 лв. заради това, че просрочил с 5 дни регистрацията на товарен автомоби, който купил на 25 февруари за нуждите на фирмата.

Съгласно закона всяко МПС се регистрира в Пътна полиция до 1 месец от придобиването му. Управителят на дружеството го направил на 30 март, или 5 дни след 1-месечния срок от сделката за покупко-продажба, който изтичал на 25 март. Служител на КАТ докладвал за пропуска на полицейския инпектор Ромео Харалампиев, който съставил акт за административно нарушение на чл. 145, ал. 2 от Закона за движение по пътищата и го връчил на управителя на фирмата на 18 май. Въз основа на акта на 1 юни началникът на Пътна полиция – Благоевград му наложил глоба от 200 лв. и след като получил наказателната честитка, управителят на фирмата я оспорил пред Районен съд. 

По жалбата е образувано дело, което е разгледано от съдия Екатерина Николова, която отменя глобата заради промяната в сроковете заради извънредното положение. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *