Благоевградски грации със сребро от Световните танцови квалификации, заминават за Хърватия

Благоевградският денс клуб “Дежа вю” бе класиран на II място за Световните танцови квалификации 2017 на конкурса в Пловдив. Заедно с наградата, представляваща атрактивна червено-златиста купа, клубът получи и квота за участие в последното ниво, което ще се проведе през май в хърватския гр. Порек. Там благоевградските грации ще се състезават с танцьори от 55 държави.
Момичетата на Ани Хачатрян завоюваха приза с танц в стил ърбън денс, и то в най-голямата възрастова група “Сеньори”, въпреки че 16-те ни танцьорки са на възраст от 10 до 20 г. Любопитното е, че “най-възрастната” дама в “Дежа вю” е прелестната сестра на Ани Хачатрян – арменката Иси. Семейството им се заселва в Благоевград преди повече от 20 години и днес двете момичета се чувстват повече благоевградчанки от много други, които са родени тук.
В момента денс клубът, който е към Младежкия дом в Благоевград, репетира усилено за предстоящата изява в Хърватия, макар пътуването да не е много сигурно, защото участията на девойките в конкурси са зависими от средствата на родителите им.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *