БЛАГОЕВГРАДСКИ СТРОИТЕЛЕН ГИГАНТ СТЪПИ НА БАЛКАНИТЕ! „Агромах” с първи голям договор в Сърбия

„Агромах” спечели ключов търг за извършване на речни и драгажни работи по критични сектори на река Дунав на територията на Република Сърбия. Проектът бе спечелен в условията на силна конкуренция и безпрецедентно високи изисквания на процедурата от страна на възложителя – Министерство на финансите на Сърбия и представителите на Европейската комисия в Белград.

Договорът бе подписан на 6 юни в Белград и е на стойност 7,6 милиона евро. Срокът за изпълнение на проекта е 3 години. В международния консорциум, освен българския строителен гигант, участват и две сръбски компании.

Търгът бе обявен от Министерството на финансите на Република Сърбия, а средствата за изпълнение на проекта са предоставени от Европейската комисия по предприсъединителните фондове.

Корекциите на река Дунав и други водни пътища на територията на Европа са сред приоритетите на Европейската комисия в настоящия програмен период.

Този договор е само началото на международната дейност и експанзия на „Агромах” в региона на Балканите. Вече заявихме тази своя цел, която е естествено продължение на лидерската ни позиция в България. Считаме стратегията за диверсификация в дейността на фирмата в условията на динамично променящия се пазар за успешна. Удовлетворен съм, че институциите и колегите от Сърбия оцениха нашия професионализъм и експертиза“, заяви Виктор Велев, изпълнителен директор на благоевградския строителен гигант „Агромах”, след подписването на договора.

ИВАН ИВАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *