Благоевградски строители се отказаха от спечелена поръчка за над 350 000 лв. с мотив „независещи от нас причини”

Благоевградската строителна фирма „Ай Би Си Консулт“ ЕООД на Милена Ризова в партньорство със столичната „Ивкомплект“ ЕООД на Иван Попов са отказали да подпишат договор с община Благоевград за спечелена от тях поръчка за реконструкция по ул. „Васил Априлов” от осева точка 107 до осева точка 125. Обединението бе единственото, допуснато от комисията за избор на изпълнител до финала на процедурата, след като конкурентите им „Браво строй“ ЕООД и „Грома Холд“ ЕООД бяха отстранени с мотив пропуски и несъответствия на изискванията на възложителя.

Предложената от обединението ДЗЗД „Ай Би Си – ИВ“ на двете дружества цена бе 350 485,40 лв., а в мотивите за отказа им да сключат договора е отбелязано  „независещи от нас причини“ .

Двете фирми не губят пари заради оттеглянето си, тъй като депозит при изпълнение на общестествените поръчки се внася след подписване на договора, поясниха от общината.

Поръчката е обявена отново, като първоначалната прогнозна цена остава без промяна – 351 494 148 лв. без ДДС.

Припомняме, че на същата улица реконструкцията на трасето от о.т. 200 до о.т.183 бе възложена на ДЗЗД „ВИК ВИП Трейд-Ги-Благоевград“ , обединяващо  „ВИП Трейд енд Билд” ЕООД на Н. Динков-Нинджата и „Галчев Инженеринг“ ЕООД срещу 341 760,70 лв.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *