Благоевградски таксиметраджия глобен след кървав екшън с бизнесмен

Благоевградски таксиметров шофьор бе глобен 1200 лв. след кървав екшън с шефа на бившата кабеларка „Пирин СОТ“ Емил Радев, настоящ председател на виртуално читалище. Агресивната сценка се разиграла на кръговото кръстовище на бул. „Джеймс Баучер“ и ул. „14-и полк” заради засичане. На входа на кръстовището таксиметров автомобил „Дачия”, управляван от Иван Омбашиев, засякъл лек автомобил „Мазда“, в който се возил бизнесменът Емил Радев. За да предотврати пътен инцидент, шофьорът на маздата Васил Юруков натиснал клаксона, в резултат на което таксиметраджията спрял колата си на пътя. Същото направил и шофьорът на Емил Радев и започнала размяна на реплики между двамата водачи, като словесната разправия преминала във физическа. Таксиметровият шофьор блъснал другия, който паднал на земята. Емил Радев се притекъл на помощ и се опитал да ги разтърве, но също бил ударен в лицето, паднал на земята и от носа му започнала да тече кръв. Бизнесменът успял да стане и предприел неочакван ход – изоставил шофьора си и се качил в таксито, което подкарал в посока ЗМК, където знаел, че обичайно има дежурна полицейска патрулка. Когато стигнал там, имало два патрулиращи автомобила, на които оставил таксито и обяснил за кървавия конфликт.

Малко след това пристигнал с маздата и Васил Юруков, като междувременно на Емил Радев му станало лошо и е извикана линейка. Преди да бъде транспортиран до Спешния център, на мястото пристигнал с друга кола таксиметровият шофьор  Иван Омбашиев, чиято кола била отнета. Пострадалият бизнесмен е приет в хирургичното отделение на болница ПУЛС, а таксиметровият шофьор е отведен в полицейското управление. След проведено разследване той е обвинен за това, че по хулигански подбуди е причинил счупване на ябълчната кост на лицето, хематом и мозъчно сътресение на бизнесмена Емил Радев.

Тъй като травмите се леки телесни повреди, а 30-годишният таксиметров шофьор е с чисто съдебно минало, наблюдаващият прокурор Катя Иванова предлага да бъде освободен от наказателна отговорност и делото да се гледа по реда на чл. 78А от НК, т.е. да му бъде наложена административна глоба. В съдебна зала Иван Омбашиев твърди, че конфликтът бил предизвикан от другия шофьор, който пръв му посегнал, а той се защитавал.

Васил Юруков твърди друго – че таксиджията си говорил по телефона и замалко щял да се удари в тяхната кола, заради което му подал звуков сигнал с клаксона. Вместо това той спрял колата и им казал: „Къде карате, селяци?“, след което започнала разправията.

По делото са разпитани полицаите, на които пострадалият бизнесмен оставил таксито и разказал, че бил ударен. Свидетели, които минавали оттам, пък обяснили, че не са видели бой, а ръкомахане и блъскане.

На база на събраните доказателства и медицинската експертиза районният съдия Екатерина Николова признава таксиметровия шофьор за виновен и му налага глоба от 1200 лв. Той обжалвал пред Окръжен съд и иска да бъде оправдан, тъй като е действал при самозащита, но тримата магистрати потвърждават наказанието. Решението е окончателно.

ТИНА ГЕОРГИЕВА  

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Stan@avv.bg

    Сега обедно гражданско за причинени бола и страдание което въз основа на това ще бъде спечелено и хопмоще 5000 -10 000 хиляди и разноски по делото и Иванчо е готов.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *