Благоевградски творци с арт идеи да превърнат изсъхналия явор пред пощата в градска атракция

Да дадат нов живот на изсъхналия явор пред сградата на пощата в Благоевград и да го превърнат в арт инсталация обсъждат благоевградски творци. Идеята се зародила наскоро, когато погледите на художниците привлякло единственото в района дърво, по чийто клони  тази пролет не потекли сокове и останало без зелена премяна. Живописците Пламен Бонев, Димка Ставрева, Антон Гошев, който е носител и на награда за скулптура, и инж. Антон Мавродиев, отговорник за озеленяването на града, коментираха вчера различни варианти как големият явор да се превърне в атракция за гостите на поредицата фестивали и гордост за благоевградчани и едновременно символ на пощата, пред чийто вход е.

„С главния архитект на Благоевград Васил Тинчев разговаряхме и той бе впечатлен, пое ангажимент да представи идеята ни на зам. кмета по културата Христина Шопова“, разказа Пл. Бонев. Творците са готови да реализират проекта си преди майските празници, надяват се на подкрепата на общината.

Преди години покойният вече Христо Бараковски и Пламен Бонев превърнаха  изсъхнало дърво на площада пред Американския университет в изключително атрактивна арт инсталация, която за период от време се превърна в емблема на областния център на Пиринско, но впоследствие бе премахнато и засадиха жив явор.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *