Топ теми

Благоевградското лекарско семейство Виктория и Николай Нешеви учиха аржентинско танго в Буенос Айрес, южноамериканското им пътешествие продължава в Бразилия и Уругвай

Благоевградските лекари д-р Виктория Каракостова-Нешева и д-р Николай Нешев се отправиха на двуседмична екскурзия в Аржентина, Бразилия и Уругвай. Първата им спирка от южноамериканското пътешествие беше аржентинската столица Буенос Айрес, в която се потопиха в атмосферата на   артистичния квартал с цветни къщи Ла Бока, изграден в миналото от италиански заселници от Генуа. Разходка в стария и новия град, катедралата, президентството,  гигантското метално цвете пред Музея за изящните изкуства, проектирано да „цъфва“ всеки ден, вековния театър, прероден в книжарница „Ел Атенеуо”, посетен наскоро от френския президент Макрон и съпругата му, гробницата на Ева Перон… бяха само част от туристическите дестинации в пътеводителя на благоевградското семейство.

Д-р Нешев не пропусна да посети емблематичния  стадион „Ла Бомбонера“ на футболния отбор „Бока Хуниорс“, на който са играли футболните легенди Диего Марадона и Лионел Меси. В програмата на пътешествениците имаше и романтична разходка по устието на река Парана и уникално красивия розариум.

Най-емоционалното преживяване беше вечерта на аржентинско танго, в което благоевградските лекари взеха първите си уроци от професионални танцьори.

„Аржентина е уникално съчетание между местни традиции и характерния за всички бивши испански колонии в Южна Америка с европейския стил и начин на живот“, сподели д-р Каракостова, която очаква с  интерес разходката до следващите две държави.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *