Благоевградчанинът д-р Ивайло Богомилов с награда по случай празника на ВМА

Благоевградчанинът д-р Ивайло Богомилов бе отличен с почетна грамота от Българския червен кръст по случай празника на Военномедицинската академия. 29-годишният лекар получи наградата от проф. д-р Ивона Даскалова, шефка на Клиниката по ендокринология, в която той е специализант.

„Може би една от най-милите и неочаквани награди, които съм получавал по случай празника и 129-ата годишнина от създаването на ВМА. Признанието от БЧК е признание за всички доброволци на ВМА. Доброволчеството е ценност за всички нас като общество. През тази година имах възможност да срещна десетки „отворени сърца” и стотици протегнати ръце, които успяха да помогнат да се запазят и спасят хиляди човешки животи. Благодаря на всички, които помагаха и помагат и в момента на екипите на ВМА, борещи се с Covid-19 – вие сте героите днес !“, изрази благодарността си от признанието младият лекар.

Принципно тези награди се връчват от началника на ВМА ген. проф. Мутафчийски, но заради пандемията тази година нямаше честване, поясни д-р Ивайло Богомилов. Той обаче получи благодарствен сертификат лично от ген. Мутафчийски през август като ръководител на доброволците, които по време на извънредното положение помагаха на екипите в битката с Covid-19.

Миналата година благоевградчанинът бе отличен с наградата „Доброволец на 2019 г.“ в конкурса на Министерство на младежта и спорта. От един месец насам той работи изцяло в Ковид отделение на ВМА и ежедневно полага грижи за болните.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *