Благоевградчанинът Красимир Стефанов: Съветникът Бисер Стойчев е в дъното на атаката за анулиране на търга, спечелен от сина ми за монтиране на каравана в жк „Еленово“

Общинският съветник Бисер Стойчев е в дъното на атаката срещу сина ми, който спечели търга за монтиране на каравана в жк „Еленово“ в Благоевград. Това заяви вчера за вестник „Струма“  благоевградският бизнесмен Красимир Стефанов и поиска думата да представи своята гледна точка по казуса с протестната подписка на близо 200 души от  жк „Еленово“ срещу монтаж на каравана в междублоково пространство.  Ето разказа му:

„Години наред семейството ми живееше в единия от военните блокове, зад които е въпросният терен, и познаваме района и хората, които живеят в квартала. Преди време имахме каравана в градинката зад паметника на Васил Левски при Строителната гимназия, но беше решено да се махне и търсехме къде да я преместим. Като видяхме обявите за търговете на общината, веднага решихме да играем за общински терен. Предложихме най-висока цена от конкурентите и спечелихме. Не знаем кога е определено точното място къде да се монтира временният търговски обект, но при подписване на договора ни предоставиха и скицата. Отидохме с геодезист на място и като видяхме, че мястото е под орехите, където в момента има пейки и маса от палети, решихме да направим постъпки пред общината да се измести в противоположния край до пътя, където в момента се паркират бусчета и коли и мястото е празно. Не знаем имало ли е или не скица преди търга и не можем да сме отговорни за това. Истинският инициатор на подписката, с която са заблудени хората, е съветникът Бисер Стойчев. Причината за атаката е, че с него имаме стари дрязги за имоти. Момчето, което е минало да събира подписите, е подвело хората, че ще има много шум, музика до среднощ и че наоколо градинката ще се ползва за тоалетна. Изненадани сме, че в списъка с подписи фигурират имена на наши бивши съседи, които са в чужбина и от години не живеят тук, което ни навежда на мисълта за възможна фалшификация. Нашето намерение е тази каравана да работи само през топлите месеци, защото зимата няма кой да седне отвън на студа да пие кафе. Не само няма да увредим насажденията, но и допълнително ще облагородим района с нови, като смятаме да поставим пързалка и други атракции за забавление на децата. До момента сме инвестирали 8000 лв. в оборудване, 600 лв. сме платили на ЧЕЗ за свързване плюс още 150 лв. за включване, а караваната и съвсем новото оборудване в нея ни струва 12 000 лв. Това, че съм бил в инициативния комитет за издигане на кандидатурата на Румен Томов за кмет няма нищо общо с участието на сина ми в търга. С Томов се познаваме от години, поддържам колите му в сервиза ми, с Илко Стоянов също отлично се познаваме, той ми е бил адвокат. В случая не става дума за политика, а за опит за лично отмъщение от страна на съветника Бисер Стойчев. Надяваме се общинските съветници да не взимат „на сляпо“ решение по казуса и преди да гласуват, да се запознаят с цялата истина по казуса. Ако все пак се стигне до предсрочно прекратяване на договора ни с общината, ще си търсим правата по съдебен път“.

КРАСИМИР СТЕФАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

2 Коментара

  1. Георги

    Паркиралите в зелената площ бусове са собственост на Вашия личен приятел.

    Отговори
  2. Едно към едно

    Като лешояди се спускат върху всяко зелено късче в града. Срещу Девето училище има празен терен/там беше “Делвата”. Монтирай караваната там и си готов за търговия. Или не ти харесва мястото?

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *