Топ теми

Благоевградчанинът Симеон Урдарски чества 100-годишнина, партийните другари от БСП му подариха торта

100-годишен рожден ден празнува благоевградчанинът Симеон Урдарски. Вековният юбилей бе отбелязан дискретно заради пандемията от коронавирус, но нито един гост не беше върнат. Първи го почетоха партийните другари от БСП, които му подариха торта. 

„Баща ми е с комунистически възгледи, брат му е бил партизанин, заради което е запалена къщата им в с. Лешко. След това построяват нова в Благоевград. Татко започва работа като общ работник  в ТКЗС, след това става бригадир. В съревнование между 3 бригади неговата става първа,  за което е награден с орден „Георги Димитров“. Впоследствие като началник на отдел „Изкупуване” в ОКС е награждаван 5 пъти – с екскурзии до СССР, Германия, Чехия, Унгария и Австрия”, разказа синът му Страшимир Урдарски, бивш технически директор на РТЦ – Благоевград.

В техния род няма други столетници, но има дълголетници. „Дядо ми живя до 90 години,  и може би щеше да изкара още, защото беше в добро здраве, но се спомина след инцидент. При една от обичайните си разходки до р. Струма се приближил  до бариерата на жп линията, загубил равновесие и бе отвян от въздушната струя на влака.

Но всеки със съдбата си, а тази на баща му била да живее  100 г. и да се радва на най-голямото богатство – деца, внуци и правнуци.

„Гордеем се с нашия род. Да е жив и здрав“, пожела на столетника директорката на 11-а детска градина Емилия Цекова,  чийто кум е нейният братовчед Страшимир Урдарски.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *