Благоевградчанинът Ст. Костов на половин месечна заплата от началото на годината

Благоевградското острие на „Левски“ Станислав Костов е на половин месечна заплата от началото на годината. За орязаните възнаграждения на футболистите в синьо призна техният пряк началник Павел Колев.

„По сметките на момчетата сме превели част от плащанията, полагащи им се за януари. Други пари не са получавали. Правим всичко възможно в скоро време да им се доиздължим поне за първия месец на 2020 г., занапред не знам. Всички играчи обаче са наясно какво се случва и влизат в положение. Спиране на първенството ще е пагубно за нашия клуб, който в момента се издържа изцяло от феновете и продължава да съществува благодарение на тях. Правят го по всички възможни начини – закупуване на абонаментни карти, билети, ортикули, дарения… След орязването на разходите и заплатите се нуждаем от 1.2 млн. лева на месец, които в по-голямата си част отиват за погасяване на задълженията към НАП. Възможна е смяна на собствеността, но това зависи само от човека, който държи акциите – Георги Попов. Той не е обявил, че иска да се раздели с тях. Последните 30-ина дни привържениците събраха 1.5 млн. лв. Това е ясен знак, че моделът „бащица“ може да се промени, но трябва все пак да има яснота по намеренията на собственика“, коментира П. Колев, който потвърди, че „Левски“ си връща всички преотстъпени състезатели след края на сезона.

От „Витоша“ в родния клуб се прибира дупничанинът Илия Димитров, който мина като метеор през „Пирин“ преди няколко години. Нападателят записа в периода под наем в Бистрица 10 мача и 3 гола. С него от тима на тигрите си тръгва и Атанас Кабов, а от „Ботев“ /Вр/ е призован централният защитник Деян Иванов. На разположение на треньорския щаб от лятото ще бъде и многообещаващият талант Томислав Папазов, играещ под наем във втородивизионния „Хебър“.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *