Благоевградчанин „ало“ измамник на съд, ужилил жертвите си над 17 бона

Районна прокуратура – Благоевград е внесла обвинителен акт срещу Д.Р., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 209, ал. 1, пр. 2, вр. чл. 20, ал. 4, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Обвиняемият Р., в качеството на помагач, в съучастие с неустановени по делото лица – извършители, с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, умишлено улеснил поддържане на заблуждение у двама пострадали от действията им.

През деня на 26.02.2018 г., на ул. „Григор Пърличев“ в гр. Благоевград, обвиняемият участвал в измама на възрастен мъж. Той изпълнил инструкциите на извършителя като посетил адреса на пострадалия „в качеството на длъжностно лице – подчинен на комисар Попов“. Пенсионерът бил заблуден за провеждането на полицейска акция по залавянето на телефонни измамници, като за тази цел е било необходимо да хвърли от терасата на жилището си пари, които „за негова сигурност полицията ще застрахова“. По този начин Д.Р. взел от мъжа шест хиляди лева, с което му причинил имотна вреда.

На следващия ден, обвиняемият Р. посетил друг адрес в гр. Благоевград – на ул. „Крали Марко“. Този път той бил инструктиран от извършителите на измамата, че ще участва като „човек от бандата, която ще бъде разкрита от полицията“. На заблуденото лице било обяснено, че следва да хвърли от терасата на жилището си парична сума, „за да може бандата да я вземе и това да послужи като доказателство срещу нея“. В резултат на престъпните действия била причинена имотна вреда в размер на 5700 лева, 1100 щатски долара и 1600 словенски толари.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *