Благоевградчанин пое управлението на „Булгаргаз“

Новият изпълнителен директор на „Булгаргаз“ – 31-г. Стоян Янчев, е възпитаник на Езиковата гимназия в Благоевград. Перспективният благоевградчанин завчера бе назначен на мястото на Николай Павлов, който оглави Министерството на енергетиката в служебния кабинет на Огнян Герджиков. Янчев скача на ръководната позиция от поста началник на управление „Финанси“ в дружеството.

Той е завършил паралелка с профил „Английски и немски“ в ЕГ „Акад. Л. Стоянов“ в Благоевград, преди това като тийнейджър е изкарал 1 година в Математическата гимназия в тогавашната паралелка с прием след 6-и клас за хлапета с дарби в сферата на математиката и природните науки.

„Бакалавърската ми степен е от университета Кингстън в Англия, а магистърска завършвам в университета Шефилд, в Солунския филиал“, предстои ми защита на дисертацията – съобщи за вестник „Струма“ новият шеф на „Булгаргаз“. – Кариерата ми започна в отдел „Финанси“ на „Пиреос банк“ в София, където бях назначен за анализатор „Стратегии и бизнес планиране. След това 2 години работих в Пощенска банка като главен експерт в отдел „Групова отчетност и методологии“, бях 3 г. старши анализатор в отдел „Бюджети и анализ на резултатите” и вече почти 2 години съм в част от екипа на „Булгаргаз“, разказа за кариерата си Стоян Янчев.

Новият шеф на „Булгаргаз“ се е пробвал и в частния бизнес, но е излязъл и от двете фирми, с които е работил. Все още е в тима на ергените. Син е на първия мощен търговец на бяла техника в Пиринско с дялове и в кабеларка Иван Янчев, който фалира, а преди 5 г. се изнесе в Лондон, където регистрира фирма за строителство и търговия с мебели и бяла техника.

Промяната в управлението на „Булгаргаз“ още не е вписана в Търговския регистър. В съвета на директорите на „Булгаргаз“ влизат още Ботьо Велинов и Илиян Дуков. Мандатът им изтича през 2018 година.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *