Благоевградчанин посрещна под карантина в Банско 26-ия си рожден ден

26-и рожден ден в Банско под карантина празнува благоевградчанинът Мартин /сн. 1/, който е работил в ресторант в града и бил сред хората, блокирани там по време на 14-дневната пълна карантина. Мартин навършил 26 години на 18 март, когато реално бе първият ден от карантината /сн. 2/. С видеовръзки, телефонни разговори и чатове – така отпразнувал младият мъж рождения си ден, който със сигурност ще помни цял живот, защото за пръв път празнувал напълно сам, без купон с приятели. Пред компютъра, без торта – това бил рожденият ден на Мартин.
“Торта не можах да си купя, но имах алкохол”, шегува се Мартин, който е доволен, че вече е със семейството си в Благоевград. Споделя, че сега се чувства много добре, пак има ограничения, но поне не е в една стая, с една тераса, при близките е и не е сам. Успял да си хапне и нещо готвено, за което е мечтаел след 14 дни суха храна. Именно това е било най-трудно за него по време на карантината, но пък успял да си почине добре в изолация.
“Най-трудно ми беше с храната, защото бях само на суха храна. Нямаше къде да си поръчаш готвено, нямаше разнос по домовете, а в квартирата нямах условия за готвене и това ми беше най-трудно. Иначе успях да си почина, защото бях доста уморен от работа. Първите десет дни дори не ги усетих. През повечето време бях на лаптопа, гледах телевизия, но последните три-четири дни ми бяха доста трудни, защото нямаше яснота дали ще удължат карантината, дали ще ни пуснат, за да си настроиш психиката. Когато казаха, че вдигат барикадите, веднага започнах да си оправям багажа и бях там още преди седем часа, бях в първите 10 коли. Исках да мина по-бързо и да се прибера вкъщи”, споделя Мартин.
Той разказа, че още на 13 март им било съобщено, че всички заведения ще бъдат затворени. На следващия ден ресторантът вече бил затворен и персоналът останал само да почисти, а два дни по-късно се прибрал в Благоевград, но се наложило да се върне за багажа си, който бил оставил в Банско.
“След като ресторантът затвори, на 16 март си дойдох в Благоевград и на 17 се върнах, за да си събера багажа, защото през деня обявиха, че се предлагат подобни мерки. Влизайки в квартирата, разбрах, че Банско го затварят, събрах си багажа набързо, но не можах да стигна навреме и да изляза от града, полицията не ме пусна. Казаха ми, че имат нареждания да не пускат никого. Наложи се да остана в Банско. Реално за мен нямаше проблем, защото бях предплатил квартирата и имаше къде да остана. Пари ми трябваха само за храна и не ми се е налагало да плащам допълнително или да търся алтернатива за общински жилища”, разказа още Мартин, който отказва да бъде сниман и да публикуваме лицето му.
ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *