Благоевградчанин продава за 10 500 000 евро тютюневите складове в Дупница, купени през 2007 г. за 101 000 лв.

Собственикът на “Дупница Табак” АД е обявил за продан предприятието за 10 500 000 евро. Благоевградчанинът Венчо Стоилков Бачев притежава 85,5% от акциите на дружеството. Той е закупил “Дупница Табак” АД на борсата през 2007 г. за 101 000 лв. Тогава стойността на една акция е била 22 ст. Месец преди сделката акциите на дружеството са били предлагани на фондовата борса за по 2,70 лв. броя.

Имотът е 60 дка и в него са разположени 11 сгради, в които по времето на соца е правена заготовка на тютюна за производство на цигари. В едни от складовете все още стои поточна линия за преработка на тютюневи листа.

Стотици жители на Дупница и околните села са работили дълги години в предприятието. По време на приватизацията дружеството в Дупница бе обявено за губещо и хлопна кепенци, а работниците бяха съкратени.

Само преди 6 м. в отчет на дружеството пише, че то ще се развива, като започне преработка на тютюн, но от години не са рабитили поточните линии в предприятието. Част от постройките бяха отдадени под наем.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *