Благоевградчаните В. Магурев и М. Галчева сред кандидатите срещу 1.2 млн. лв. да рекултивират сметището край Бучино

Община Благоевград избира изпълнител на рекултивацията на старото сметище край с. Бучино. Офертата е за прогнозна сума до 1 227 552,66 лв. без ДДС, а срокът е от 360 календарни дни да се рекултивира депото за неопасни отпадъци на територията на община Благоевград.

Четири фирми и консорциуми се конкурират за изпълнение на обществената поръчка, като две от дружествата са свързани с Благоевград чрез имената на собственик и съдружник. Кандидатите са регистрираното в София „Галчев Инженеринг“ ЕООД, чийто собственик е благоевградчанката Марияна Галчева, съпруга на строителния предприемач Николай Галчев, варненската „БГ Ленд Ко“ АД, в чийто борд на директорите са Стефан Соколов, Кремена Кръстева и благоевградчанинът Велимир Магурев, който бе в близкото обкръжение на екскмета Камбитов, и обединенията „Мигстрой 23“ ДЗЗД и „Техническа рекултивация 2020“. В първия консорциум са софийските дружества „Гипстрой“ ЕООД – София на Александър Симеонов и „Миг 23“ ЕООД на Антон Илиев, а във втория – „Маридел 2012“ ЕООД – София на Йоана Николова и „Аемджи-ЕММ Груп“ ЕООД – София на Василена Манева.

Марияна Галчева

Сред изискванията на възложителя на поръчката е условието през последните 3 г. от подаване на офертата кандидатът да е изпълнил минимум една дейност с предмет и обем, идентичен и сходен с тези на поръчката. Общината е поставила и условие гаранцията за изпълнение на договора от спечелилия да е в размер на 5 % от стойността му.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *