Благоевградчани гневни: Бетонни парчета падат от фасадата на хотел „Ален мак“, общината спешно да задължи М. Калъмбов да го обезопаси

Бетонни парчета падат от фасадата на някогашната емблема на Благоевград хотел „Ален мак“ в центъра на града. Притеснени, читатели сигнализираха във вестник „Струма“, че неподдържаната от години сграда вече е опасна за минувачите и само по чудо при отпаряне на голямо парче от мазилката преди дни няма пострадали. Районът е в пешеходната зона и хората, за да избегнат палещото слънце, минават под сянката на еркера на хотела. Това обаче може да се окаже фатално, тъй като височината е значителна, а парчетата, които се откъсват, са със сериозни размери. Това е поредният сигнал за рушащата се сграда в топцентъра.

Преди 3 г. на входа на хотела провисна застрашително ламарината и отново читатели сигнализираха с апел спешно да се вземат мерки, а собственикът Методи Калъбмов да бъде задължен да я поправи, тъй като минават много хора, включително майки с колички.

Някогашната перла на Благоевград хотел „Ален мак“ бе придобит преди почти 30 г. по време на приватизацията от някогашния военен комендант за 1,8 млн. долара. Периодично Методи Калъмбов хвърля прах в очите на благоевградчани с пореден амбициозен проект за хотела, който се оказва празни приказки. Преди 10 години М. Калъмбов обяви, че започва грандиозен ремонт и преустройство, като щял да изгради бизнес център и модерен спа комплекс, но и досега нищо от рекламираното не се е случило, а целият комплекс тотално западна. Последната „капка“, която разгневи благоевградчани, е рушащата се фасада, която на няколко места е сериозно напукана и е въпрос на време да се стовари върху нечия глава, ако общината не задължи собственика спешно да предприеме мерки по обезопасяването на района и сградата.


Пукнатините са на много места по фасадата на хотела

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Факт

    Тоя търси будала да го вземе под наем, за да го ремонтира. После…като с Бор. Хоп-троп- в джоб!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *